Svátek má: Olga

Regiony

Velikost textu:

Stanovisko organizace Správa lázeňských parků

Ředitel městské příspěvkové organizace Správa lázeňských parků Ing. Miroslav Kučera vydal stanovisko k současné mediální diskusi o personálním dění v této organizaci.

Karlovy Vary
29. června 2020 - 12:00

„Musím odmítnout emočně vypjatá prohlášení rozesílaná médiím jednotlivci z naší organizace. Potvrzuji, že naše organizace prochází organizačními změnami, připravuje se nová strategie řízení a dalšího rozvoje organizace, zpracovává se nový organizační řád. To není nic neobvyklého, každá organizace se časem vyvíjí. Je pravdou, že to s sebou nese i nově nastavenou kontrolu, kdy důrazněji kontrolujeme chod organizace, dodržování pracovních smluv a pracovněprávních předpisů, nakládání se svěřenými prostředky a materiálem atd. To ale platí pro všechny zaměstnance stejně, bez ohledu na jejich pracovní pozici. Nemohu souhlasit s útoky na osobu mého nového zástupce, má mou plnou důvěru a podporu. Kroky, které společně činíme, odpovídají koncepci naší organizace a úkolům, které jí ukládá zřizovatel,“ vydal stanovisko ředitel městské příspěvkové organizace Správa lázeňských parků Ing. Miroslav Kučera

Změny vyplývají z výběrového řízení na ředitele organizace, které se uskutečnilo letos v březnu. Povinným a logickým požadavkem na uchazeče bylo zpracovat a výběrové komisi představit koncepci rozvoje příspěvkové organizace, tedy návrh opatření, která zlepší její hospodaření, efektivitu, řízení a kontrolu, a budou rovněž odpovídat současným požadavkům na zadržování vody v krajině, ochranu životního prostředí, biodiverzity a mikroklimatu města.

Karlovarskénovinky.cz informoval Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary.

(jv,karlovarskenovinky.cz,foto:arch.)